De band
Video
Bezetting
Meer foto's
Contact

De bezetting

The Groove Academy heeft een unieke bandbezetting: maar liefst 10 enthousiaste muzikanten voorzien elke podium van een muzikale show die druipt van enthousiasme. Alle bandleden hebben hun sporen ruimschoots verdiend bij (semi-)professionele bands en bigbands, maar vallen in dit hechte collectief vooral op door hun enorme plezier in optreden.

De motor van de band wordt gevormd door de drummer, bassist, gitarist en toetsenist. Beter vergelijkbaar met een turbo diesel die desgewenst heerlijk uit de bocht kan vliegen.

De blazerssectie 'The Flat Talkin' Horns' bestaan uit een (bariton)saxofonist, een trombonist en een lead trompettist / bugel. Ze praten zo plat als een dubbeltje (of Duits), maar voorzien elk nummer van een moddervette bigband sound.

De frontlinie wordt gevormd door een stuiterende zanger en twee wonderschone zangeressen. Ieder met een eigen geluid, maar vooral vaak driestemmige samenzang.

Kortom een 4-3-3 opstelling waar menig swingend collectief jaloers op zou zijn, en probeer daar maar zelf eens bij stil te blijven staan!